Sayfalar

25 Aralık 2011 Pazar

Doğal Ağız ve Diş Bakımı

Ağzımızın İçinde Neler Oluyor!

Sağlıklı bir ağız ve dişlere sahip olmak ancak doğru beslenme ile mümkündür. Beslenmede esas olan doğal olanı seçmek ve sindirim sürecini göz önünde bulundurarak öğün aralarını belirlemektir. Besinler doğal olsa dahi, sık yemek hazmı bozar ve istenmeyen gazların oluşmasına, zamanla toksin birikmesine neden olur. Toksinler ağız kokusu ve kötü ter kokusunu beraberinde getirir. Vücudumuz bir bütündür, herhangi bir organda bozulma veya toksin birikmesi başlarsa bundan tüm vücudumuz olumsuz olarak etkilenir. Dolayısıyla sadece dişleri değil tüm vücudu temizlemek esastır. Eğer sindirim ve boşaltım faaliyetlerinde sorunlar varsa emin olun dişlerinizde, saçlarınızda hatta tırnaklarınızda da sorunlar mevcuttur.
(Beslenme- hastalık ilişkisi ile ilgili detaylı bilgi için: http://www.sadepazar.com/GERcEK-TIP-Aidin-Salih_164.html?search=ger%E7ek#0 )


Ağız içindeki kılcal damarlar çiğneme esnasında temas edilen maddeyi başta beyin olmak üzere dişlerle bağlantılı sinirler üzerinden tüm organlarımıza iletir. Diş etlerinde başlayan bir hastalık bağlı olduğu organları etkilerken organlarda başlayan bir hastalıkta bağlı olduğu diş etlerini etkiler. Örneğin üst diş etlerinin kan dolaşımı beyin kan dolaşımıyla bağlantılıdır. Bu diş etlerinin durumu da beynin durumunu gösterir. Diş etleri tedavi edilirken aynı zamanda beyindeki kan dolaşımı da düzeltilmiş olur.

Diş eti çekilmesi, aft, uçuk, amalgam dolgular, inplant uygulaması ile ilgili merak ettikleriniz için Aidin Salih Gerçek Tıp kitabında ilgili bölümleri okuyabilirsiniz.

Rafine edilmiş gıdalar, sentetik kimyasallar, nanoteknoloji ve gen teknolojisi ürünleri insan vücudu için yabancı maddelerdir ve çok çeşitli hastalıkların yolunu açabilirler. Bu nedenle gıdadan temizliğe her ürünün doğalını seçmek gerekir.


Doğal Ağız ve Diş Bakımı Ürünleri


Karanfilli Bal Macunu: Öğütülmüş karanfil ve halis balla hazırlanmıştır, başka hiçbir şey içermez.

Özellikler: Karanfil, antiseptik özelliğiyle ağız ve dişler için mükemmel bir temizleyicidir. Zararlı bakterileri yok eder, düzenli kullanıldığında diş çürümelerini ve diş eti iltihaplarını önler. Uyuşturucu özelliğiyle diş ağrılarına karşı etkilidir. Ağız kokusunu gidererek gün boyu ferahlık sağlar. Ayrıca ağız yaralarının iyileşmesine yardımcı olur.

Halis bal antimikrobiyal özelliktedir ağız içinde mikrop barındırmaz. Ağız yaralarının iyileşmesini sağlar, diş minesini korur, diş çürümelerini ve diş eti iltihaplarını önler. Dişleri beyazlatır, diş pasını temizler ve dişleri parlatır. Sadece ağız temizliğine değil damarları temizlediğinden tüm vücut temizliğine katkıda bulunur. Diş ağrılarını dindirir.

Kullanım: Bir nohut tanesi büyüklüğünde macunu dilerseniz sentetik kimyasalla temas etmemiş bir diş fırçası ile veya misvak ile dişlerinizi iyice fırçalayarak temizleyin. Fiyat: 7.5 TL.
Satın almak için:http://www.yesilkopuk.com/Karanfilli-Bal-Macunu,PR-121.html

Kakuleli, Zencefilli, Misvak Tozlu Bal Macunu: Öğütülmüş kakule, öğütülmüş zencefil, misvak tozu ve halis balla hazırlanmıştır. Başka bir şey içermez.

Özellikler: Kakule antiseptik bir baharattır. Ağız kokularını giderir, ferahlık sağlar ve zindelik kazandırır. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır.

Zencefil antiseptiktir, diş çürümelerini ve diş eti iltihaplarını önler. Ferah bir rayihası vardır. Uyku ve sindirim bozukluklarını giderir.

Misvak tozu, ağız kokusunu giderir, dişleri temizler, çürümeleri önler. Diş ağrılarını dindirir. Bakteri oluşumunu önler.

Halis bal antimikrobiyal özelliktedir ağız içinde mikrop barındırmaz. Ağız yaralarının iyileşmesini sağlar, diş minesini korur, diş çürümelerini ve diş eti iltihaplarını önler. Dişleri beyazlatır, diş pasını temizler ve dişleri parlatır. Sadece ağız temizliğine değil damarları temizlediğinden tüm vücut temizliğine katkıda bulunur. Diş ağrılarını dindirir.

Kullanım: Bir nohut tanesi büyüklüğünde macunu dilerseniz sentetik kimyasalla temas etmemiş bir diş fırçası ile veya misvak ile dişlerinizi iyice fırçalayarak temizleyin. Fiyat: 8.5 TL.
Satın almak için: http://www.yesilkopuk.com/Kakuleli-Zencefilli-Misvak-Tozlu-Bal-Macunu,PR-122.html


Misvak Tozu: Öğütülmüş misvaktır, başka bir şey içermez.

Özellikler: Misvak tozu, ağız kokusunu giderir, dişleri temizler, çürümeleri önler. Diş ağrılarını dindirir. Bakteri oluşumunu önler.

Kullanım: Sentetik kimyasalla temas etmemiş bir diş fırçası yardımıyla dişlerinizi iyice fırçalayarak temizleyin. Fiyat: 5 TL.

Satın almak için: http://www.yesilkopuk.com/Misvak-Tozu,PR-123.html


Misvak: Misvak kan dolaşımını düzenler, bakteri oluşumunu önler, diş ve diş minesini korur. Üst dişleri misvaklamak beyin kan dolaşımını düzenler, alt dişleri misvaklamak ise özellikle üreme organlarına faydalıdır. Misvak kullanmak yalnızca ağız ve diş bakımı için değil tüm vücut için gerekli ve faydalıdır. Misvak kullanırken süreklilik önemlidir, 40 gün boyunca günde 2-3 defa misvak kullanırsanız etkisini daha iyi görürsünüz. Misvak kullanmak sesi güzelleştirir. Diş ağrılarında da kullanılabilir.
Fiyat: 1- 1.25 TL.
Satın almak için: http://www.yesilkopuk.com/Misvak-Buyuk,PR-124.html




Yabani Kekik (Zahter): Yabani kekik mükemmel bir antiseptiktir. Özellikle sabahları bir tutam yabani kekik çiğnemeye devam edildiğinde gece boyu ağızda biriken toksinleri çeker, kolayca temizlik sağlar ve ferahlık verir. Yabani kekik sindirime çok faydalıdır, ayrıca hafızayı güçlendirir. Fiyat: 50 gr. 2 TL
Satın almak için: http://www.sadepazar.com/ZAHTER-KEKiK-50-GR-_2022.html?search=zahter#0
Kekik Suyu: Tüm ağız ve diş problemleri için gargara olarak kullanılabilir. Fiyat: 3 TL. Satın almak için: http://www.yesilkopuk.com/Kekik-Suyu-250-ml,PR-59.html

Karanfil: Antiseptiktir, ağızda bakteri oluşumunu önler. Ağız içi yaralarını, diş ağrılarını giderir. Dişleri korur çürümelerini önler. Gün boyunca bir kaç adet çiğnenebilir, çok pratik bir temizleme sağlar. Gece yatarken alt ve üst damağa dörder tane çiğnenip yerleştirilen karanfil sabaha kadar toksinleri çeker, sabah kalktığınızda bu karanfilleri çıkarıp ağzını çalkalamanız yeterlidir. Etkisini görmek için 1-2 hafta kullanılmalıdır. Fiyat: 9.75 TL
Satın almak için: http://www.yesilkopuk.com/Karanfil,PR-125.html

Damla sakızı ve Propolis: Damla sakızı, diş etlerini kuvvetlendirir, diş eti kanamalarını ve diş eti iltihabını önler. Ağız kokusunu giderir. Hazmı düzeltir. Fiyat: 5.20 TL.


Satın almak için:
http://www.sadepazar.com/Sade-Pazar-DAMLA-SAKIZI-5-GR-_108.html#0

Propolis, arı kovanında çatlaklar oluştuğunda arıların kovanı dış etkenlerden koruma amacıyla saldıkları çok etkili bir maddedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Antimikrobiyal özelliktedir. Diş eti hastalıkları, ağız içi yaralar, anjin gibi rahatsızlıklarda damla sakızı ile bir fındık büyüklüğünde alınır 3-4 saat çiğnendikten sonra yutulur. Bu uygulamayı iki ay boyunca yapmak gerekir. Fiyat: 18 TL.
Satın almak için: 
http://www.sadepazar.com/PROPOLiS-20-GR-_1805.html?search=propolis#0


Kakule: Ağız kokusunu giderir, temizler, ferahlık verir. Günde 5-7 kakule çiğnemek istenmeyen ağız kokusunu giderir, sindirimi kolaylaştırır.
Fiyat: 3 TL.


Satın almak için: 
http://www.sadepazar.com/SadePazar-KAKULE_1516.html#0



Menengiç: Yabani bir bitki olan menengiç çiğnemek ağız yaralarını iyileştirir. Aynı zamanda sindirime de faydalıdır. Menengiç kahvesi olarak içildiğinde ses kısıklığı dahil pek çok soruna karşı etkilidir. Bu kahve nasıl hazırlanır derseniz buyrun Sade Mutfağa!

Tane menengiç fiyat: 2.90 TL.
Menengiç kahvesi fiyat: 11.50 TL


Dişleri temiz tutmanın diğer bir yolu da diş ipliği kullanmaktır. Kullandığınız ipliğin sentetik olmamasına dikkat edin ve ardından kekik suyu ile gargara yapın veya yukarıda geçen diğer tavsiyelerden dilediğinizi uygulayın.

1 yorum:

  1. Biz sadece diş ağrısı varsa Çoğu zaman , biz diş klinikleri için gidiyoruz ama bu bir alışkanlık olmamalı .
    diş kliniği Ankara

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...