Bu projeyi herhangi bir deterjan kutusu ile uygulamayın çünkü çocuklarınız kutuya sinen sentetik maddeleri sürekli solumak zorunda kalır. Uygun temiz bir kutu veya
Yeşil Köpük Çamaşır Tozu kutusu kullanın.
Kullanacağımız malzemeler: Maket bıçağı, kurşun kalem, ip, minik mandallar, kaplama kağıdı, ev yapımı yapıştırıcı, çivi veya vida, bir adet boncuk veya düğme, makas, cetvel, beyaz karton (eski kutuları değerlendirebilirsiniz), minik giysiler (ben daha önce keçe ile yapmıştım). Yapıştırıcı olarak geçen hafta yaptığım cam bir kavanozla odanın bir köşesinde öylece bıraktığım yapıştırıcıyı kullandım. Hala işe yarıyor.
Kutuyu işaretli yerlerden değil en üst kısmından açın. Ön kısmı tırtıklı hattın 1.5 cm aşağısından sağ ve sol iki taraftan işaretleyin. İşaretin 9 cm altını da her iki taraftan işaretleyin, işaretlediğiniz noktaları kalemle çizin ve maket bıçağıyla ters u şeklinde kesin, kutuyu içe doğru kıvırarak zemin oluşturun.
Yukarıdaki işlemin ardından kutunun yan taraflarına çamaşır ipini germek için iki minik delik açın. Bunu bir vida veya çivi yardımıyla yapabilirsiniz. İpi içeriden deliğin birine geçirin dışarıdan çekip diğer delikten içeri alın ve düğümleyin. Böylece dış kısmı kaplarken potluk olmayacak.
Elinizdeki malzemelerin durumuna göre çok daha hoş tasarımlar çıkarabilirsiniz. Biz taşınabilen bir çamaşır evi yaptık, üst katta çamaşır asmak için balkon alt katta ise çamaşır makinesi ve çamaşır dolabı var. Siz bu kutu ve bu teknikle giysi dolabı da yapabilirsiniz. Üst kısmı aynen uygulayıp alt kısma sağ ve sola açılan iki dolap kapağı yapabilirsiniz. Dolap kapaklarını belirginleştirmek için önce beyaz bir kartonla kaplayın ve kulpları çivi ile delip iri bir boncuğa bir miktar ip geçirip düğümleyip açtığınız deliklerden geçirin ve iç tarafta düğümleyin.
Bir sonraki proje erkek çocuklar için olacak. Görüşmek üzere.
(Bu projenin özgün tasarımı ve uygulaması Seval Cevizci'ye aittir)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder