Sayfalar

21 Ocak 2014 Salı

Kendi Bulaşık Makinesi Deterjanımızı Yapalım!

Bir çok denemenin ardından kendi makinemde oldukça işe yarayan bir karışım keşfettim. Hem ekonomik hem kolayca hazırlanabilen bu tarifi sizlerin de denemenizi ve sonuçlarını bizimle paylaşmanızı çok isteriz.

Karışımı denemeden önce makinenizi ve filtresini iyice temizlemenizi tavsiye ederiz. Unutmayın mekanik temizlik kimyasal temizlikten çok daha etkilidir. Aynı şekilde bulaşıklarınızı da akıtmayı yemek artıklarından temizlemeyi ihmal etmeyin. Eğer piyasadaki deterjanları yeni bıraktıysanız makinenizi bir defaya mahsus deterjan gözüne ince öğütülmüş limon tuzu ekleyerek en yüksek sıcaklıkta boş çalıştırmalısınız.

Şimdi sırasıyla tuz gözüne ince öğütülmüş limon tuzu veya kaya tuzu ekleyin. Parlatıcı haznesini ise doğal elma sirkesi ile doldurun. Şimdi ise karışımımızı hazırlamaya geçelim.

Ev Yapımı Bulaşık Makinesi Deterjanı

100 gr karbonat
200 gr öğütülmüş kaya tuzu
400 gr öğütülmüş limon tuzu
Her kullanımda 5 damla limon yağı

Limon yağı hariç tüm malzemeleri cam bir kavanozda karıştırın ve kapağını kapalı tutarak saklayın. Her kullanımda toz karışımı hazneye doldurun ve üzerine 5 damla limon yağı damlatın. Bulaşık makinenizi en az 60 derecede çalıştırın. Parlatıcı gözüne azaldıkça sirke ilave etmeyi unutmayın. Makinenizin filtresini düzenli olarak temizleyin.

Unutmamanız gereken bir şey daha: Su tazyiki, makine modeli gibi faktörlere bağlı olarak kullanılan karışımların etkileri değişebilir. Dilerseniz bu karışımı aynı oranlarla daha az miktarda hazırlayıp denemenizin ardından miktarı arttırabilirsiniz ya da bu miktarda hazırlayıp memnun kalmazsanız kalan karışımı lavabo ve küvet ovarken kullanabilirsiniz. Deneme sonuçlarınızı bekliyoruz umarım herkes için faydalı bir çözüm olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...