Sayfalar

20 Aralık 2011 Salı

Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu Nasıl Kullanıllır?

Genel Kullanım Bilgileri:

1. Makinenizi daha önce kullandığınız ürünlerden arındırmak için bir defaya mahsus olmak üzere çamaşırlarınızı yerleştirmeden bir çay bardağı miktarında Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozunu deterjan gözüne ekleyerek çalıştırın.

2. Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozunu normal kirlilikteki çamaşırlar için bir su bardağı miktarında kullanın, daha kirli çamaşırlar içinse bu miktarı iki su bardağına çıkarın. Bir kutu ile ortalama 25 yıkama yapmak mümkündür.

3. Çamaşırlarınızı mutlaka renklerine ve kumaş cinslerine göre ayırarak yıkayın.

4. Çamaşırlarınızı makinenizin kapasitesine uygun olarak yerleştirin. Kapasitesiyi aştığınız durumlarda çamaşırların homojen olarak yıkanamaz.

5. Giysilerinizi ters çevirerek yerleştirin.

6. En etkili sonuçlar 60 derecede yıkandığında elde edilir. 30 derece ve altında yıkanan hassas çamaşırlar için Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozunu suda eriterek deterjan gözüne koyun.

7. Çamaşırlarınızın daha yumuşak olmasını istiyorsanız yumuşatıcı gözüne bir çay bardağı doğal elma sirkesi ekleyin.

8. Çamaşırlarınızı güneşe karşı ve rüzgarda kurutmayı tercih edin. Güneş ışınlarının bazı lekeleri yok etme özelliği vardır.

9. Çamaşırlarınızın güzel kokmasını sağlamak için çekmecelerinize lavanta keseleri yerleştirmeyi ihmal etmeyin.

Kumaş Türlerine Göre Kullanım Tavsiyeleri


Pamuklular: Çamaşırları renklerine uygun olarak ayırın ve renk veren çamaşırınızın olup olmadığını kontrol edin. Bunu anlamak için kumaşın bir kenarını sıcak suyla ıslatın ve çitileyin. Ayırma işlemini tamamladıktan sonra hassas olmayan renkli pamuklularınızı 60 derecede, hassas olanları ise minimum 40 derecede  yıkayın. Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu doğal yağlardan üretilmiştir ve bu yağlar yüksek sıcaklıklarda daha iyi çözünerek çamaşırlarınızda daha etkin bir temizlik sağlar. Özel formülündeki defne yağı çamaşırlarınız için adeta koruyu bir katman oluşturur ve çamaşırlarınızın parlaklığını, formunu koruyarak arınmasına yardımcı olur.   Normal kirlilikteki çamaşırlarınızı deterjan gözüne bir su bardağı Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu ekleyerek çok kirli çamaşırlarınızı ise iki su bardağı Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu ekleyerek makinenizi çalıştırın. Çamaşırlarınızın daha yumuşak olmasını istiyorsanız yumuşatıcı gözüne bir çay bardağı doğal elma sirkesi ekleyin. Özellikle bebek giysilerini yıkarken doğal elma sirkesi kullanın. Doğal elma sirkesi yumuşatma özelliğinin yanı sıra antiseptik özelliğiyle doğal dezenfekte edicidir. Aynı zamanda çamaşırların renklerini korur, parlaklaştırır.

Beyaz çamaşırları minimum 60 derecede yıkayın. Çamaşırları yumuşatmak için yumuşatıcı gözüne bir çay bardağı elma sirkesi ekleyin. Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu titanyum dioksit gibi kalıntı bırakan ve nano ölçekte kumaşın yapısını değiştirerek beyazlatan maddeleri içermediğinden beyaz çamaşırların doğal süreç dahilinde bir süre sonra sararma eğilimi gösterebilir. Beyazlarınızı yıkarken deterjanla birlikte bir çay bardağı boraks ya da çamaşır sodası ekleyerek çamaşırların beyazlığını koruyabilirsiniz. Boraks ve çamaşır sodası suyun kirecini azalttığından çamaşırların yumuşaklığına da katkıda bulunacaktır. Eğer çamaşırlarınızda sararma başlamışsa yumuşatıcı gözüne bir çay bardağı suda eritilmiş bir çay kaşığı çiviti ekleyin. Bu işlem sonrası çamaşırlarınız daha beyaz görünecektir. Çivit kullanıyorsanız her yıkama sonrası yumuşatıcı gözünü kontrol edin ve gerekiyorsa çivit kalıntılarını temizleyin aksi taktirde renklileri yıkarken hoş olmayan durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Sentetikler: Renklerine uygun olarak ayırdığınız sentetik çamaşırlarınızı 40 derecede yıkayın. Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu doğal yağlardan üretilmiştir ve bu yağlar yüksek sıcaklıklarda daha iyi çözünerek çamaşırlarınızda daha etkin bir temizlik sağlar. Özel formülündeki defne yağı çamaşırlarınız için adeta koruyu bir katman oluşturur ve çamaşırlarınızın parlaklığını, formunu koruyarak arınmasına yardımcı olur.

Yünlüler: Yün giysilerinizi üzerindeki yıkama talimatına uygun olarak yıkayın.

Lekeler İçin Ne Yapmalı?

1. Unutmayın ki bir leke kuruduktan sonra özellikle pamuklu bir kumaş üzerinde oluşmuşsa çıkması oldukça zorlaşmıştır. Pamuk gibi doğal dokumalı kumaşlar lekeleri kuvvetli ve hızlı bir şekilde emerek içine hapsederler. Bu durumda lekelere kısa zamanda müdahale etmek büyük önem kazanır.

2. Yeni oluşan lekeyi sıcak su  ile nazikçe çitileyip durulayın. Pek çok leke sadece bu uygulama ile temizlenecektir. Örneğin halıya damlayan meyve suyu lekesi veya yemek lekeleri sıcak suya batırılmış bez yardımıyla çabuk müdahale edilirse kolaylıkla çıkacaktır.

3. Sıcak su uygulamasına rağmen leke çıkmamışsa karbonat, limon suyu, sirke, boraks gibi maddeleri sırasıyla uygulayarak lekeyi çıkarmaya çalışın. Hemen müdahale edildiği taktirde bu yöntemlerden biri mutlaka işe yarayacaktır.

4. Özellikle bebekler ve küçük çocuklar giysilerine çok fazla leke bulaştırır. Bu durumda alınacak ilk önlem kolları dahi örten mama önlükleri kullanmaktır. Buna rağmen giysilerinde bir leke oluşmuşsa ilk aşamada sıcak su ile müdahale edin, leke çıkmazsa yine sırasıyla karbonat, limon suyu, sirke ve boraks gibi maddelerden yardım alın.

5. Mürekkep lekesi gibi lekelere ise soğuk su ile etrafına yaymadan temizlemeye çalışmak gerekir. Limon suyu ile lekeye kompres yapılır, durulanır ve sonra elde veya makinede uygun sıcaklıkta yıkanır.

6. Küçük çocukların ellerine kalem geçmişse bir dolu yeni lekeniz var demektir. Kumaşlardaki çiziklere müdahale etmeden kumaşın cinsine uygun sıcaklıkta Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu ile makinede yıkayın. Pamuklu ve dayanıklı kumaşları 60 derecede yıkamayı tercih edin, sentetik ve daha hassas kumaşlar içinse 40 derecede yıkayın.

Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozunu Kimler Tercih Ediyor?

1. Doğal yaşama saygı duyan anneler, bebekleri için Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozunu kullanıyorlar. Yıkamalardan sonra giysi üzerinde hiçbir zararlı madde kalıntısı olmadığından bebekler hiçbir huzursuzluk veya alerjik sorun yaşamazlar. Mutlu bebekler mutlu anneler!

2. Sağlığına özen gösterenler ve korucu hekimliği önemseyenler Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozunu güvenle kullanıyorlar. Sentetik kimyasallardan oluşan temizlik maddeleri temizlik süresince ve ardından giysilere sinerek sürekli olarak kan dolaşımına ve solunum yoluna dahil olurlar. Bu kimyasallar organik olmadığından vücut için daima yabancı maddeler hükmündedir ve zamanla birikimler oluşturarak ağır hastalıkların yolunu açarlar. Oysa ki alerjik astım, hormonal düzensizlik, migren gibi rahatsızlıkları olanlar Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu ile yıkadıkları çamaşırlarını ev ortamında dahi güvenle ve hiçbir rahatsızlık hissetmeden kurutuyorlar.

3. Ekoloji bilincine sahip tüketiciler biliyorlar ki Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu suları, toprağı ve havayı kirletmez. Ambalajı dahil olmak üzere içeriği doğada çözünebilen organik maddelerden oluşmaktadır. Ayrıca Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu kullanarak bir yıkamada 4.4 ton suyu kirlenmekten korursunuz.

Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu İçerik Bilgileri


Yeşil Köpük Doğal Çamaşır Tozu zeytinyağı sabunu ve defne yağı sabunundan üretilmiştir. Petro-kimyasal yüzey aktif maddeler, enzim, titanyum dioksit, sentetik koku, boyar maddeler ve ağartma aktifleştiricileri, gen teknolojisi ve nano teknoloji ürünleri içermez. Tamamen yerli sermaye ile Türkiye'de üretilmiştir.

3 yorum:

  1. bulaşık deterjanını limon tuzuyla kullanınca hele elma sirkesi de ekleyince mükemmel oluyo

    YanıtlaSil
  2. arap sabunu yer temizliğinde mükemmel sonuç verdi
    elma sirkeside ekleyin

    YanıtlaSil
  3. sizin bir tarifiniz vardı bulaşık makinesinde harika demiştinz. üstelik tortu kalmıyor demiştiniz. kaldırdınız mı o tarifi?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...